top of page

​Avoidhousingscam.com is een internationale website die in het leven is geroepen om fraude bij het huren van woningen tot een minimum te beperken. We zullen het op prijs stellen als u naar deze website linkt en zo huisvestingszwendel helpt voortekomen. Alvast heel erg bedankt.
 

Helaas worden veel mensen die op zoek zijn naar huurwoningen benaderd door nep-verhuurders, die proberen de woningzoekende te bedriegen voor zijn aanbetaling. Het probleem is groot en internationaal, en is beschreven door de FBI.
 

Wanneer je een woning huurt, is het daarom erg belangrijk dat u de verhuurder controleert voordat u geld overmaakt naar de verhuurder. U moet er extra op letten als de verhuurder een particulier is - en bijvoorbeeld geen legitieme website heeft.


Hieronder vindt u een korte handleiding met alles waar u op moet letten bij het huren van een woning.
 

Doe deze dingen nooit!
1: Maak nooit een betaling voor een huur over naar een buitenlandse bankrekening.
2: Maak nooit een betaling voor een huur over aan een persoon die u nog nooit persoonlijk hebt ontmoet.
3: Maak nooit een betaling voor een huur over voordat u een huurcontract heeft dat door beide partijen is ondertekend.
4: Maak nooit een betaling voor een huur over zonder te controleren of de verhuurder het recht heeft om de huur aan jou te verhuren.
5: Maak nooit een betaling over voor een huurwoning die u niet hebt bezocht.

 

Dit is een goed proces bij het huren
1: U vindt een of meerdere appartementen die bij u passen.
2: U neemt contact op met de verhuurder en het appartement wordt u getoond.
3: Komt u tot overeenstemming met de verhuurder, dan dient de verhuurder u een huurcontract op te sturen.
4: Lees het leasecontract goed door en schakel juridische bijstand in om u te helpen. U dient er onder andere op te letten of het appartement gereviseerd wordt overgenomen of niet. Dit kan namelijk een grote impact hebben op de kosten die u krijgt als u op een gegeven moment weer gaat verhuizen.
5: Controleer of de verhuurder inderdaad het recht heeft om het appartement aan jou te verhuren. Deze informatie is vaak te vinden op openbare websites.
6: Als de verhuurder het appartement zelf verhuurt, heeft hij mogelijk niet het recht om het aan u onder te verhuren. Vraag toestemming om het appartement te onderverhuren.
7: Als de verhuurder eigenaar is van het appartement, heeft hij misschien nog steeds niet het recht om het aan anderen onder te verhuren. Controleer de statussen van de woningbouwvereniging van het appartement, om te zien of er verhinderingen zijn in het recht op huur.
8: Als zowel jij als de verhuurder het huurcontract hebben getekend, heb je meestal een paar dagen de tijd om over te maken naar de borg. Maak dan nooit een overboeking naar een buitenlandse bankrekening.
9: Maak duidelijke afspraken met de verhuurder over de oplevering van het appartement. Wanneer kan je hier komen wonen? Wanneer ontvangt u de sleutels? Enz.

Denk eraan om altijd rechtsbijstand in te schakelen bij het huren van een woning.

bottom of page