top of page

Avoidhousingscam.com er et internationalt website, som er skabt for at minimere snyd ved udlejning af boliger. Vi vil være taknemmelige hvis du linker til dette website og på den måde er med til at forhindre boligsvindel. På forhånd mange tak.

Desværre oplever mange der leder efter bolig, at blive kontaktet af falske udlejere, der forsøger at snyde boligsøgeren for et depositum. Problemet er stort og internationalt og er beskrevet af FBI.

Når du lejer en bolig, er det derfor meget vigtigt, at du tjekker udlejeren, før du overfører penge til udlejeren. Du skal være særlig opmærksom, hvis udlejeren er en privat person – og fx ikke har en lødig hjemmeside.

Du kan minimere risikoen for at blive snydt ved at følge nogle ganske simple regler:

Dette må du aldrig gøre når du lejer en bolig!  
1: Overfør aldrig depositum/husleje for boligen til en bank uden for dit eget land.
2: Overfør aldrig depositum/husleje for boligen til en person, som du ikke har mødt fysisk.
3: Overfør aldrig depositum/husleje for boligen, før du har en kontrakt, der er underskrevet af begge parter.
4: Overfør aldrig depositum/husleje for boligen, før du har tjekket om boligudbyderen har ret til at udleje den pågældende lejebolig.
5: Overfør aldrig depositum/husleje for boligen, før du har fået boligen fremvist.


Dette er en god proces for leje af en bolig
1: Du finder en eller flere boliger, som passer til dine ønsker.
2: Du kontakter boligudbyderen og får boligen fremvist.
3: Hvis du bliver enig med boligudbyderen, skal denne sende dig en lejekontrakt.
4: Læs lejekontrakten grundigt igennem og få også en advokat til at læse den igennem, inden du underskriver. Du skal bl.a. være meget opmærksom på, om lejemålet overtages istandsat eller ikke-istandsat, da det kan have stor betydning for de udgifter, du pålægges ved din senere fraflytning.
5: Tjek om udlejer også ejer boligen. Oplysningen kan ofte findes på offentlige hjemmesider på nettet.
6: Hvis boligudbyderen selv er lejer i boligen, er det ikke sikkert, at han må fremleje den til dig. Bed boligudbyderen om at dokumentere sin tilladelse til at fremleje lejligheden.
7: Hvis boligudbyderen vil udleje en lejlighed, som han selv ejer, er det ikke sikkert, at han uden videre må gøre dette. Tjek boligforeningens vedtægter. Her vil du kunne se eventuelle forbehold omkring udlejningsretten.
8: Når både du og boligudbyderen har underskrevet lejekontrakten, vil du typisk have et antal dage til at overføre depositummet. Du bør her kun overføre pengene til en bank i dit eget land bank.
9: Husk at lave en klar aftale med boligudbyder om overdragelsen. Hvornår kan du flytte ind? Hvornår får du nøglerne? osv. osv.


Husk altid at søge assistance fra en advokat når du lejer bolig.

bottom of page